Διατροφή, θερμίδες και οφέλη των μήλων στην υγεία

Τα μήλα είναι ένας από τους πιο ευρέως καλλιεργούμενους καρπούς δέντρων. Η εμπορικά δημοφιλής ποικιλία είναι τραγανή, απαλή και έχει πολύ πολύχρωμο δέρμα. Τα μήλα καταναλώνονται ως ωμά φρούτα ή ως χυμός μήλου κυρίως, αλλά χρησιμοποιούνται επίσης ως συστατικό σε επιδόρπια και καραμέλες. Οι μηλόπιτες είναι ένα από τα αγαπημένα, λαχταριστά επιδόρπια που οι περισσότεροι από εμάς λατρεύουμε να τρώμε.

Ενα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέραΜια παροιμία που αντικατοπτρίζει τα οφέλη για την υγεία αυτού του υπέροχου φρούτου. Τα μήλα είναι γνωστά για την ικανότητά τους να μειώνουν τον κίνδυνο αρκετών τύπων καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του παχέος εντέρου, του πνεύμονα και του προστάτη. Η υψηλή ποσότητα διαιτητικών ινών που υπάρχει στα μήλα ευθύνεται κυρίως για τη μείωση τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θάνατο εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά στα αρχικά στάδια.

Τα μήλα δεν περιέχουν ΚΑΜΙΑ χοληστερόλη. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στον έλεγχο της χοληστερόλης εμποδίζοντας ή μειώνοντας την επαναρρόφηση. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα μήλα είναι καλά για τους καρδιοπαθείς και μπορούν επίσης να είναι χρήσιμα για άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος.

Τα μήλα περιέχουν Βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β9 και C. Περιέχουν επίσης ζωτικά μέταλλα όπως σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, φώσφορο και κάλιο.

Θερμίδες στο μήλο: Σε σύγκριση με ορισμένα φρούτα, τα μήλα περιέχουν σχετικά υψηλή ποσότητα θερμίδων. 100 γραμμάρια μήλου θα περιέχουν περίπου 218 κιλά Ιούλια ενέργειας. Ανεξάρτητα από τις θερμίδες, όλα τα άλλα οφέλη για την υγεία και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να μας προσφέρουν τα μήλα, τα μήλα είναι ένα από τα καλύτερα, εύκολα αποκτήσιμα και συνιστώμενα φρούτα για να είναι μέρος της καθημερινής σας διατροφής.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *