Η αλήθεια για το δανέζικο ζαχαροπλαστείο και το αρτοποιείο φιλικό προς το διαβήτη

Τα επιδόρπια δεν κάνουν μόνο ένα γεύμα πιο συναρπαστικό. Συνολικά, τα επιδόρπια είναι απλά φαγητά που έχουν την ικανότητα να κάνουν τη ζωή λίγο πιο γλυκιά από το συνηθισμένο. Τα κέικ και οι πίτες είναι στην κορυφή της λίστας όταν πρόκειται για αυτό. Ωστόσο, εκτός από τούρτες και πίτες, υπάρχουν και άλλα επιδόρπια που είναι πραγματικά ακαταμάχητα στη γεύση. Ένα από τα οποία προέρχεται από τη Δανία. Το λένε Fruit Danish.

Τι είναι ένα Δανέζικο Ζαχαροπλαστείο; Από πού ακριβώς προήλθε; Πόσο υγιεινό είναι;

Βασικά, ένα Δανέζικο Ζαχαροπλαστείο λέγεται ότι προέρχεται από τη Βιέννη και είναι δημοφιλές ως γλυκό γλυκό. Ονομάστηκε wienerbrod, ένας όρος που μεταφράζεται ως Βιεννέζικο ψωμί. Γνωστό στις ισπανόφωνες χώρες ως factures, το Δανέζικο Ζαχαροπλαστείο ονομάζεται facturas.

Θεωρήθηκε ότι προερχόταν από τη Δανία και η δημοτικότητά του έφτασε στις γειτονικές χώρες της Σκανδιναβικής περιοχής. Κάθε χώρα έφτιαξε την εκδοχή της για αυτό το δημοφιλές ζαχαροπλαστείο.

Ένα δανέζικο ζαχαροπλαστείο παρασκευάζεται από τα συνήθη συστατικά μιας ζύμης όπως αυγά, γάλα, μαγιά και αλεύρι. Η ποσότητα του βουτύρου είναι μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη για να δώσει αυτή την επιπλέον γεύση στη ζύμη. Μόλις γίνει η ζύμη, στη συνέχεια απλώνεται αραιά. Στη λεπτή ζύμη απλώνεται λιωμένο βούτυρο και διπλώνεται σε πολλές στρώσεις. Αυτή η διαδικασία γίνεται για να γίνει η ζύμη εύκολη στη χρήση αργότερα. Ωστόσο, επαναλαμβάνεται για να καταλήξουμε σε μια ζύμη που είναι ξεφλουδισμένη και αφράτη. Αλείφεται περισσότερο βούτυρο για γεύση. Όσο για το σχήμα της ζύμης, το κοινό Δανέζικο Ζαχαροπλαστείο έχει έναν κύκλο στη μέση για να συγκρατεί τις επικαλύψεις στη θέση τους. Άλλοι αρτοποιοί φτιάχνουν τη ζύμη σε σπείρες ή οκτώ για ποικιλία.

Προσθέτοντας στη γεύση του Δανέζικου Ζαχαροπλαστικής είναι το κάλυμμά του. Μπορεί να προστεθεί μια μεγάλη ποικιλία επικαλύψεων για να γίνουν αυτές οι απολαύσεις πιο γευστικές. Οι συνήθεις επικαλύψεις περιλαμβάνουν γλυκές προσθήκες όπως σοκολάτα, κρέμα και γλάσο. Υπάρχουν επίσης γαρνιτούρες που συνοδεύονται από μια έντονη πινελιά, όπως φρούτα ή μαρμελάδα. Για πιο κρεμώδη γεύση, μερικοί πάνε για τυρί κρέμα.

Φυσικά, όσο κι αν κάποιος θα ήθελε να έχει Δανέζικο Ζαχαροπλαστείο, η γλυκύτητα και η περιεκτικότητα σε θερμίδες που προσφέρει αυτό το γλυκό είναι ένα θέμα. Για πιο υγιεινές επιλογές, εξειδικευμένα αρτοποιεία, όπως το αρτοποιείο φιλικό προς τους διαβητικούς, χρησιμοποιούν εναλλακτικές στα συστατικά τους. Αντί να χρησιμοποιούν συνηθισμένο αλεύρι, χρησιμοποιούν την πιο θρεπτική εκδοχή του που είναι το αλεύρι ολικής αλέσεως. Όσον αφορά τα γλυκαντικά, τα συνηθισμένα σάκχαρα φορτώνουν μόνο τις θερμίδες, επομένως χρησιμοποιούν εναλλακτικά γλυκαντικά όπως η ξυλιτόλη.

Αυτές οι επιλογές παρέχουν έναν υγιεινό τρόπο για να απολαύσετε το Δανέζικο Ζαχαροπλαστείο. Άτομα που ευαισθητοποιούνται για την υγεία καθώς και οι διαβητικοί μπορούν πλέον να τρώνε Δανέζικο Ζαχαροπλαστείο χωρίς ενοχές όταν επισκέπτονται το αρτοποιείο φιλικό προς τους διαβητικούς.

Προς απόλαυση του αρτοποιείου φιλικό προς τους διαβητικούς!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *