Μπορεί η παπάγια να θεραπεύσει την καούρα;

Μόλις καταλάβετε τις αιτίες της καούρας, μπορείτε να αρχίσετε να θεραπεύετε την καούρα. Θα ανακαλύψετε ότι υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες τροφίμων που μπορείτε να δοκιμάσετε. Η επιλογή του φυσικού διατροφικού φαρμάκου, είτε πρόκειται για φρούτο είτε για βότανο, εξαρτάται από την προτίμησή σας, την υγεία σας και το πόσο καλά λειτουργεί η ουσία για τη θεραπεία των συμπτωμάτων σας.

Ενώ υπάρχουν πολλές τροφές για την καούρα, ένα φρούτο συγκεκριμένα που έχει φανεί ότι είναι αποτελεσματικό είναι η παπάγια. Ο καρπός παπάγιας προέρχεται από το τροπικό δέντρο Carica papaya. Έχει χρησιμοποιηθεί από του στόματος και τοπικά για πολλά χρόνια για τη θεραπεία ποικίλων παθήσεων υγείας όπως μυκητιάσεις, δερματικές πληγές, χοληστερόλη και πονόδοντους. Ωστόσο, παρά την αντιφλεγμονώδη δράση της, η παπάγια είναι ευρέως αναγνωρισμένη για τα οφέλη που παρέχει στο γαστρεντερικό (GI) σωλήνα.

Η παπάγια ενθαρρύνει την πέψη, ανακουφίζει από τη δυσπεψία και τη δυσκοιλιότητα, μπορεί να αφαιρέσει τα παράσιτα από τα έντερα και να θεραπεύσει την καούρα.

Πώς ακριβώς η παπάγια ανακουφίζει από την καούρα; Η απάντηση είναι Papain. Η παπαΐνη είναι ένα πεπτικό ένζυμο που υπάρχει μέσα στην παπάγια. Η παπαΐνη βοηθά την πέψη και καταπραΰνει το στομάχι. Διαλύει τις πρωτεΐνες και μειώνει τα λίπη και τους υδατάνθρακες, προάγοντας ένα υγιές όξινο περιβάλλον ενζύμων. Η παπαΐνη ονομάζεται επίσης φυτική πεψίνη κατά καιρούς, επειδή η παπαΐνη μοιάζει πολύ με την πεψίνη που δημιουργείται από το στομάχι για την πέψη των τροφών.

Πώς μπορείτε να πάρετε παπάγια για καούρα; Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παπάγια για να επιτύχετε ανακούφιση από την καούρα:

– Φάτε ώριμα, ωμά φρέσκα φρούτα παπάγια με το γεύμα σας

– Φάτε ώριμη, ωμή φρέσκια παπάγια για επιδόρπιο

– Προσθέστε παπάγια στη σαλάτα σας

– Πιείτε χυμό παπάγιας

– Κάντε την παπάγια μέρος μιας μαρινάδας

– Φάτε ώριμα, ωμά φρέσκα φρούτα παπάγιας με μέλι για να θεραπεύσετε μια κρίση καούρας. Μπορείτε επίσης να φάτε αυτό το γλυκό σνακ πριν από τα γεύματα και μεταξύ των γευμάτων ως πρόληψη της καούρας.

– Τρώτε αποξηραμένη παπάγια μετά τα γεύματα (Σημείωση: η αποξηραμένη παπάγια πρέπει να καταναλώνεται μόνο με μέτρο, επειδή η συμπυκνωμένη ζάχαρη στην αποξηραμένη παπάγια μπορεί να ακυρώσει την ανακούφιση από την καούρα που παρέχει το ένζυμο παπαΐνη)

– Πάρτε δισκία παπάγιας ή εκχύλισμα σπόρων παπάγιας για να θεραπεύσετε τα συμπτώματα της καούρας. Μπορείτε επίσης να πάρετε αυτά τα προϊόντα πριν φάτε τα γεύματά σας για να αποτρέψετε την εμφάνιση καούρας.

Πού μπορώ να προμηθευτώ παπάγια; Μπορείτε να προμηθευτείτε φρούτα παπάγιας στην τοπική αγορά φρούτων. Μπορείτε να βρείτε ταμπλέτες παπάγιας και εκχύλισμα σπόρων παπάγιας σε καταστήματα υγιεινής.

Ποιες είναι οι παρενέργειες της παπάγιας; Η κατανάλωση ωμών, άγουρων φρούτων παπάγιας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το στόμα, τον οισοφάγο, το στομάχι ή τα έντερα προκαλώντας φλεγμονή, ερεθισμό, πόνο ή πληγές σε αυτές τις περιοχές. Επομένως, η παπάγια πρέπει να καταπίνεται μόνο όταν είναι ώριμη.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν μια παπάγια είναι ώριμη; Ένα ώριμο φρούτο παπάγιας έχει μια κρεμώδη χρυσοκίτρινη εμφάνιση στο εξωτερικό. Η σάρκα του καρπού είναι βαθύ πορτοκαλοκίτρινο και έχει πολλούς μαύρους γυαλιστερούς σπόρους μαζεμένους μαζί στο κέντρο του. Τα ώριμα φρούτα παπάγιας έχουν ζουμερή και γλυκιά γεύση.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι η παπάγια μπορεί να μην είναι η καλύτερη θεραπεία για την καούρα εάν υποφέρετε από έλκος, καθώς οι υπάρχουσες πληγές μπορεί να γίνουν πιο φλεγμονώδεις.

Ποιος πρέπει να αποφεύγει να παίρνει παπάγια; Η παπαΐνη μπορεί να μειώσει την ικανότητα του αίματος να πήζει και μπορεί να αλληλεπιδράσει με φάρμακα κατά της πήξης του αίματος, όπως αντιπηκτικά και αντιαιμοπεταλιακά. Η ασπιρίνη μπορεί επίσης να επιβραδύνει την πήξη του αίματος, όπως και τα ακόλουθα βότανα: danshen, τζίντζερ (σε υπερβολικές ποσότητες), νύχι του διαβόλου, κόκκινο τριφύλλι, πριόνι παλμέτο, ιπποκάστανο, σκόρδο και ελευθέρο. Έτσι, η παπάγια δεν πρέπει να λαμβάνεται από το στόμα με οποιοδήποτε από τα παραπάνω φάρμακα ή βότανα.

Τα άτομα που είναι αλλεργικά στο λάτεξ δεν πρέπει να χρησιμοποιούν παπάγια καθώς το φρούτο περιέχει αυτή την ουσία.

Εάν είστε έγκυος, συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας σας πριν χρησιμοποιήσετε την παπάγια ως φυσική θεραπεία για την καούρα.

Τέλος, φροντίστε να συμβουλευτείτε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν επιλέξετε να θεραπεύσετε την καούρα με παπάγια.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *