Πώς να διατηρήσετε τη θρεπτική αξία του φαγητού σας με υγιεινά μαγειρικά σκεύη

Η κατανάλωση τροφής με έλλειψη θρεπτικών συστατικών είναι εξίσου καλή με το να μην τρώτε καθόλου φαγητό. Ακόμα κι αν φροντίζετε το φαγητό σας να είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, υδατάνθρακες και άλλα θρεπτικά συστατικά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χάσει τη θρεπτική του αξία πριν το φάτε.

Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων χάνονται κατά το μαγείρεμα, εάν τα μαγειρικά σκεύη δεν είναι κατασκευασμένα από το σωστό υλικό. Συμβαίνει με τους εξής τρεις τρόπους:

  1. Τα συμβατικά μαγειρικά σκεύη (μέταλλα ή κεραμικά) διοχετεύουν τοξίνες στα τρόφιμα κατά το μαγείρεμα. Σε θερμοκρασία μαγειρέματος, μέταλλα όπως ο ανοξείδωτος χάλυβας, το αλουμίνιο, το τιτάνιο, ο χυτοσίδηρος κ.λπ., αποπλύνουν ιόντα και αντιδρούν με τα τρόφιμα — μια βιοχημική οντότητα, με τη θερμότητα να λειτουργεί ως καταλύτης. Ως αποτέλεσμα, τα τρόφιμα μολύνονται και γίνονται ανθυγιεινά. Αυτές οι τοξίνες προκαλούν σοβαρά προβλήματα υγείας μακροπρόθεσμα, που κυμαίνονται από βραχυπρόθεσμες ασθένειες έως χρόνιες ασθένειες.

  2. Επίσης, η θερμότητα από αυτά τα δοχεία είναι καταστροφική για τα ευαίσθητα θρεπτικά κύτταρα στα τρόφιμα. Αγγίξτε ένα μεταλλικό τηγάνι πέντε λεπτά πριν ζεσταθεί, καίει το δέρμα σας και αφήνει μια ουλή, το φαγητό είναι φτιαγμένο από τον ίδιο ιστό και υφίσταται ζημιά κατά το μαγείρεμα.

  3. Ο ατμός πρέπει να απελευθερωθεί μέσω ενός εξαερισμού πριν ανοίξετε το καπάκι. Έτσι, τα υδατοδιαλυτά θρεπτικά συστατικά εξατμίζονται. Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος με τον οποίο χάνονται τα θρεπτικά συστατικά.

Μπορείτε να ελέγξετε τα μαγειρικά σας σκεύη στο σπίτι με ένα απλό τεστ αλκαλικής μαγειρικής σόδας για να δείτε εάν διοχετεύει τοξίνες στο φαγητό σας.

Σε τι διαφέρει το Pure Clay;

Ο καθαρός πηλός είναι 100% ασφαλής και υγιεινός για την παρασκευή μαγειρικών σκευών καθώς είναι κατασκευασμένος από πρωτογενή άργιλο – άργιλο χωρίς φυσικούς ρύπους. Τα ακόλουθα χαρακτηριστικά των καθαρών πήλινων δοχείων διασφαλίζουν ότι το φαγητό που μαγειρεύεται σε αυτά είναι υγιεινό:

  1. Αυτές οι κατσαρόλες δεν διοχετεύουν χημικά ή μέταλλα στα τρόφιμα κατά το μαγείρεμα.

  2. Μαγειρεύουν με μια μοναδική υπέρυθρη θερμότητα που διεισδύει βαθιά στους κόκκους χωρίς να τους καταστρέφει. Αυτή η θερμότητα είναι φιλική προς τα τρόφιμα και μαγειρεύεται απαλά διατηρώντας έτσι τα θρεπτικά συστατικά ανέπαφα.

  3. Αυτό το υγιεινό σκεύος έχει εξαιρετικές ιδιότητες διαχείρισης ατμού. Η εργονομικά σχεδιασμένη κατσαρόλα και το καπάκι επιτρέπουν μοναδικά στον ατμό να κυκλοφορεί μέσα και αφήνουν το φαγητό να μαγειρεύεται με τη δική του πίεση ατμού. Τα ίσια τοιχώματα του δοχείου, οι ομόκεντροι κύκλοι του, ο εσωτερικός αυλός στο καπάκι και η δροσερή κάτω πλευρά του πόμολο επιτρέπουν στον ατμό να ανέβει, να συμπυκνωθεί και να πέσει αμέσως πίσω στο δοχείο. Αυτό εμποδίζει τα υδατοδιαλυτά θρεπτικά συστατικά να εξατμιστούν ως ατμός, όπως στα συμβατικά μεταλλικά/κεραμικά σκεύη.

Όλα αυτά τα υπέροχα χαρακτηριστικά κάνουν τα τρόφιμα διατροφικά πλούσια και πραγματικά υγιεινά για εσάς και την οικογένειά σας. Μην ανησυχείτε πια για την είσοδο τοξινών στο φαγητό σας ή την απώλεια θρεπτικών συστατικών, επιλέξτε υγιεινά σκεύη από καθαρό πηλό σήμερα και απολαύστε υγιεινά τρόφιμα για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *