Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις Σεϋχέλλες

Οι Σεϋχέλλες είναι ένα σύμπλεγμα τροπικών νησιών διάσπαρτα στον Ινδικό Ωκεανό μόλις λίγες μοίρες νότια του Ισημερινού. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ο παράδεισος στη Γη, άλλοι απλώς λατρεύουν τις διακοπές εκεί. Είτε βρίσκεστε εκεί για τον ήλιο, την παραλία, το ψάρεμα, τη μουσική, το χορό ή το φαγητό, σίγουρα θα περάσετε καλά.

1. Ιστορία

Οι Γάλλοι εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά σε αυτό το όμορφο, βελούδινο νησί στα τέλη του 18ου αιώνα. Παρέμεινε γαλλικό μέχρι το 1814 όταν δόθηκε επίσημα στη Βρετανία αφού νίκησαν τον Ναπολέοντα. Κάτω από την αγγλική κυριαρχία, ο πληθυσμός των Σεϋχελλών διπλασιάστηκε μέσα σε δέκα χρόνια. Επιπλέον, ιδρύθηκαν μερικά πολύ σημαντικά κτήματα και άρχισαν να γίνονται εξαγωγές για εμπορεύματα όπως οι καρύδες, το βαμβάκι και το ζαχαροκάλαμο. Οι Σεϋχέλλες απέκτησαν την ανεξαρτησία τους από τη βρετανική κυριαρχία το 1976.

2. Πολιτισμός

Ένα από τα ωραιότερα μέρη της κουλτούρας των Σεϋχελλών είναι ο τεράστιος συνδυασμός ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων Αφρικανών, Ευρωπαίων και Ασιατών. Μαζί τους, αυτοί οι άποικοι έχουν φέρει στοιχεία των πολιτισμών τους που έκτοτε έχουν ριζώσει στον πολιτισμό των Σεϋχελλών. Οι άνθρωποι εκεί απολαμβάνουν κρεολική μουσική και χορό, καθώς και μουτία και ερωτικό χορό που βγήκε από τις μέρες της σκλαβιάς.

3. Φαγητό

Η μαγειρική στις Σεϋχέλλες περιλαμβάνει υλικά και συνταγές από όλο τον κόσμο. Υπάρχουν λεπτές γαλλικές επιρροές, ινδικά κάρυ και ασιατικά μπαχαρικά. Όντας στη θάλασσα, προετοιμάζουν φυσικά πολλά ψάρια. Απλές συνταγές με ψητά ψάρια καλυμμένα με φρέσκα τσίλι ή γάλα καρύδας είναι τόσο νόστιμες, ειδικά όταν ακολουθούνται με τα φρέσκα, τοπικά φρούτα του νησιού.

4. Καιρός

Ποιο είναι το καλύτερο μέρος για τις Σεϋχέλλες; Ο καιρός φυσικά. Ο ήλιος πάντα λάμπει πάνω από αυτό το εκπληκτικό νησί. Η θερμοκρασία σπάνια πέφτει κάτω από 24 βαθμούς Κελσίου ή ξεπερνά τους 32 βαθμούς Κελσίου, πράγμα που σημαίνει ότι θα ζεσταίνετε πάντα και θα μαυρίζετε, αλλά ποτέ τόσο ζεστό το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να βρείτε το κλιματιστικό. Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι η εποχή των βροχών, οπότε αν θέλετε να παραμείνετε στεγνοί, θα ήταν καλύτερα να πάτε από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο.

5. Ψάρεμα

Εάν είστε μεγάλος ψαράς ή ελπίζετε να μάθετε, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Οι Σεϋχέλλες έχουν μερικά από τα καλύτερα ψάρεμα στον κόσμο. Δεν υπάρχει έλλειψη δρομέων dorado, τόνου, wahoo, ιστιοφόρων ή ουράνιου τόξου που είναι διαθέσιμοι για να ψαρέψουν, να πιάσουν, να τηγανίσουν και να φάνε. Είτε σας αρέσει το ψάρεμα στα ρηχά είτε στα βαθιά νερά, οι Σεϋχέλλες έχουν κάτι για εσάς. Οι ψαράδες με μύγες, βυθούς και βαθέων υδάτων είναι όλοι ευπρόσδεκτοι.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *