The Chronicles of the Delectable Coffee Cake

Σκεφτήκατε ποτέ πώς φτιάχνεται το νόστιμο κέικ καφέ; Αν και δεν έχει καφέ μέσα, έχει υπέροχη γεύση σαν καφέ. Είναι αξιοσημείωτο να πιστεύει κανείς ότι κάποιος τόσο ιθαγενής και δημιουργικός μπορεί να βρει μια ζύμη που αρέσει σε όλους.

Αυτό το είδος κέικ υπάρχει εδώ και πολλούς αιώνες και σε διάφορες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Ακριβώς όπως τα κέικ μελιού που συνυπήρχαν με τη Βίβλο. Αργότερα, οι Γάλλοι επινόησαν τον πρόδρομο των διαδεδομένων κέικ φρούτων που παρατηρούνται κατά την περίοδο των γιορτών που ονομάζουν galettes. Αυτό είχε επίσης ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ζαχαρούχων κυλίνδρων μαγιάς που με τη σειρά τους είχε ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό δανέζικων κέικ καφέ που εκείνη την εποχή περιείχαν πραγματικά καφέ.

Κατά τον 17ο αιώνα στην Ευρώπη, η κατανάλωση καφέ με γλυκό ψωμί με μαγιά ήταν μια παραδοσιακή πρακτική. Οι μετανάστες από τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Νορβηγία, τη Δανία και τη Σουηδία πήραν μαζί τους ένα ψωμί για πρωινό φτάνοντας στη Βόρεια Αμερική. Οι φόρμουλες αποτελούνται από αυγά, μαγιά, αλεύρι που έχει χρησιμοποιηθεί, ζάχαρη, μπαχαρικά, αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς. Με τα χρόνια, πολλοί άνθρωποι έχουν δοκιμάσει αυτές τις συνταγές. Έχουν επίσης συμπληρώσει τυρί, κρεμώδη γέμιση, ζαχαρούχα φρούτα και γιαούρτι για καλύτερη γεύση.

Αυτά τα κέικ καφέ έχουν κερδίσει δημοτικότητα στους δρόμους του Ντέλαγουερ, του Νιου Τζέρσεϋ και της Νέας Υόρκης. Η φόρμουλα που χρησιμοποιήθηκε κατά την περίοδο της μετανάστευσης είναι η ίδια που χρησιμοποιείται σήμερα. Είναι επίσης από τους ανθρώπους της βορειοδυτικής Ευρώπης που μπορούμε να ενδώσουμε στην ιδέα του διαλείμματος για καφέ. Αυτό για τους περισσότερους ανθρώπους είναι μια χαλαρωτική στιγμή από μια δύσκολη μέρα δουλειάς. Οι Βρετανοί έχουν επίσης τη δική τους προσαρμογή με καραμέλα για πιο απολαυστική γεύση.

Καθώς ξεκίνησε το 1879, τα κέικ καφέ έχουν γίνει πολύ διάσημα στην αμερικανική κοινωνία. Υπήρχαν πολλές φόρμουλες για crumb cakes, streusel cakes και συνδυασμός και των δύο. Το κέικ με ψίχουλα έχει έναν συνδυασμό από θρυμματισμένο αλεύρι, κανέλα, βούτυρο και ζάχαρη. Το κέικ streusel έχει μια κανέλα με μαύρη ζάχαρη σε περιστρεφόμενη φόρμα μέχρι τη μέση του κέικ. Αυτό μερικές φορές μπορεί να παρερμηνευτεί. Το Streusel είναι μια γερμανική λέξη για κόκκους που σημαίνει ότι το streusel αναφέρεται στις επικαλύψεις από ψίχουλα και όχι στο περιστρεφόμενο σχέδιο.

Στο σύγχρονο περιβάλλον, τα κέικ καφέ γίνονται σε ένα ταψί Bundt που είναι ένα δαχτυλίδι που έχει μια τρύπα στη μέση. Αυτό το τηγάνι εφευρέθηκε από τον H. David Dalquist της Nordic Ware το 1950. Όλα ξεκίνησαν όταν οι Εβραίοι πελάτες του του είπαν ότι λαχταρούσαν να δοκιμάσουν τα κέικ σε ευρωπαϊκό στυλ, αλλά ήθελαν να φτιάξουν τα κέικ σε ένα ταψί με μια τρύπα στη μέση. Οι τρύπες μπορούν να κάνουν τη θερμότητα να περάσει μέσα από το κουρκούτι και να ψηθεί η ζύμη στη μέση. Του δόθηκε ένα ταψί kugelhopf και αμέσως έφτιαξε το δικό του είδος με τη χρήση αλουμινίου. Αντί όμως να κάνει τις φόρμες του κέικ κυκλικές σε σχήματα όπως το kugelhopf, παρουσίασε παράλληλες πτυχώσεις στις βολάν στις άκρες.

Τα κέικ καφέ είναι τα καλύτερα αρτοσκευάσματα για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Αυτά μπορούν να καταναλωθούν με οποιοδήποτε είδος ροφήματος είτε είναι καφέ είτε σόδα. Ένα απολαυστικό κομμάτι κέικ καφέ είναι ένας σίγουρος τρόπος για να εξοικειωθείτε με την ιστορία του μαζί με την εκλεκτή γεύση που του συνοδεύει.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *